img_04
Fa'avavevave agai i le Green Horizon: Va'aiga a le IEA mo le 2030

Tala Fou

Fa'avavevave agai i le Green Horizon: Va'aiga a le IEA mo le 2030

fefa'asoaa'i-4382651_1280

Folasaga

I se faʻaaliga suatia, ua faʻaalia e le International Energy Agency (IEA) lana vaʻaiga mo le lumanaʻi o felauaiga i le lalolagi. E tusa ai ma le lipoti talu ai nei a le 'World Energy Outlook', o le numera o taavale eletise (EVs) o loʻo faʻatautaia auala o le lalolagi o loʻo sauni e siʻitia toeitiiti sefulu faʻasefulu i le tausaga 2030. ma le faatupulaia o le tautinoga i le malosi mama i luga o maketi tetele.

 

EV i luga ole Si'itia

Ole fa'aaliga a le IEA e leai se mea e le o se fa'alavelave. E oʻo atu i le 2030, o loʻo vaʻaia ai se laufanua taʻavale i le lalolagi atoa lea o le numera o taʻavale eletise o loʻo faʻasalalau o le a oʻo atu i le faʻasefulu faʻateʻaina le fuainumera o loʻo iai nei. Ole ala lea e fa'ailoa mai ai se oso maualuga ile lumana'i gafataulimaina ma fa'aeletise.

 

Suiga Fa'avae Fa'avae

O se tasi o mafua'aga autu i tua atu o lenei fa'atupulaia fa'ateleina o le fa'aleleia o laufanua o faiga fa'avae a le malo e lagolagoina le malosi mama. O le lipoti o loʻo faʻamaonia ai o maketi tetele, e aofia ai le Iunaite Setete, o loʻo molimauina se suiga i le faʻataʻitaʻiga o taavale. I totonu o le US, mo se faʻataʻitaʻiga, ua valoia e le IEA e oʻo atu i le 2030, 50% o taavale fou ua resitalaina o le a avea ma taʻavale eletise.o se oso maualuga mai lana tala o le 12% i le na o le lua tausaga talu ai. O lenei suiga e mafua ona o le alualu i luma o tulafono e pei o le US Inflation Reduction Act.

 

A'afiaga ile Manaoga Suau'u Fossil

A'o fa'atupula'ia le suiga o le eletise, o lo'o fa'amamafaina e le IEA se a'afiaga i le mana'oga mo suau'u fa'atosina. O lo'o fa'ailoa mai e le lipoti o faiga fa'avae e lagolagoina ai le malosi mama o le a saofagā i le fa'aitiitia o mana'oga mo suau'u fa'ato'aga i le lumana'i. Aemaise lava, o loʻo valoia e le IEA, e faʻatatau i faiga faʻavae a le malo o loʻo i ai nei, o le manaʻoga mo suauʻu, kesi faanatura, ma koale o le a maualuga i totonu o lenei sefulu tausaga.o se suiga e lei tupu muamua.


Taimi meli: Oke-25-2023