img_04
Ole Malosiaga Fa'afouina a Saina ua fa'atulaga e Si'itia ile 2.7 Triliona Kilowatt Itula ile 2022

Tala Fou

Ole Malosiaga Fa'afouina a Saina ua fa'atulaga e Si'itia ile 2.7 Triliona Kilowatt Itula ile 2022

la-la-1393880_640
Ua leva ona ta'uta'ua Saina o se tagata tele e fa'atau suau'u fa'atosina, peita'i i tausaga talu ai nei, o lo'o aga'i atu le atunu'u i le fa'ateleina o lona fa'aogaina o le malosi fa'afouina. I le 2020, o Saina o le lalolagi sili ona tele e gaosia le matagi ma le malosi o le la, ma o lea ua i luga o le ala e gaosia ai le 2.7 trillion kilowatt itula o le eletise mai punaoa faʻafouina i le 2022.

O lenei fa'amoemoe maualuga ua fa'ata'atia e le National Energy Administration (NEA) o Saina, lea o lo'o galue e fa'ateleina le fa'asoa o le malosi fa'afouina i le fa'afefiloiga malosi o le atunu'u. E tusa ai ma le NEA, o le faʻasoa o suauʻu e le o ni meaʻai i le faʻaaogaina o le malosi muamua a Saina e faʻamoemoe e oʻo atu i le 15% i le 2020 ma le 20% i le 2030.

Ina ia ausia lea sini, ua faʻatinoina e le malo o Saina le tele o auala e faʻamalosia ai tupe faʻaalu i malosiaga faʻafouina. O ia mea e aofia ai fesoasoani mo le savili ma le malosi o le la, faʻamalosia lafoga mo kamupani malosi faʻafouina, ma le manaʻoga e faʻatau e le aufaipisinisi se pasene o latou eletise mai punaoa faʻafouina.

O se tasi o mafua'aga autu o le malosi fa'afouina o Saina o le fa'avavevave lea o le fa'atupulaia o ana alamanuia o le la. O Saina ua avea nei ma kamupani pito sili ona tele i le lalolagi e gaosi ai le la, ma o loo iai foi nisi o fale tetele o le la i le lalolagi. E le gata i lea, ua tele tupe a le atunuu i le malosi o le matagi, ma o faatoaga matagi ua tumu i laufanua i le tele o vaega o Saina.

O le isi itu na fesoasoani i le manuia o Saina i malosiaga faʻafouina, o le malosi o le sapalai i totonu o le atunuʻu. O kamupani Saina o lo'o auai i la'asaga uma o le tau o le malosi fa'afouina, mai le gaosiga o paneta o le la ma le savili e fa'apipi'i ma fa'agaoioia galuega fa'afouina. Ua fesoasoani lea i le fa'aitiitia o tau ma ua fa'afaigofie ona maua e tagata fa'atau le malosi fa'afouina.

O a'afiaga o le malosi fa'afouina a Saina e taua tele mo le maketi o le malosi o le lalolagi. A'o fa'aauau pea ona si'i atu Saina i le malosi fa'afouina, e ono fa'aitiitia ai lona fa'alagolago i suau'u fa'ato'aga, lea e ono iai se a'afiaga tele i maketi suau'u ma kesi i le lalolagi. E le gata i lea, o le taʻitaʻiga a Saina i malosiaga faʻafouina e mafai ona faʻamalosia isi atunuu e faʻateleina a latou lava tupe teufaafaigaluega i malosiaga mama.

Peita'i, e iai fo'i lu'itau e ao ina fa'ato'ilaloina pe a fa'ataunu'uina e Saina ana fa'amoemoe maualuga mo le gaosiga o malosiaga fa'afouina. O se tasi o lu'itau autu o le motusia o le matagi ma le malosi o le la, lea e mafai ona faigata ai ona tuʻufaʻatasia ia puna i totonu o le faʻasologa. Ina ia foia lenei mataupu, o loʻo faʻatupeina e Saina i tekinolosi e teu ai le malosi e pei o maa ma pamu vai e teu ai.

I le fa'ai'uga, o lo'o aga'i atu Saina e avea ma ta'ita'i o le lalolagi i le gaosiga o malosiaga fa'afouina. Fa'atasi ai ma fa'amoemoe mata'utia ua fa'atulaga e le NEA ma le malosi o le sapalai o sapalai i totonu o le atunu'u, ua sauni Saina e fa'aauau lona fa'atupulaia vave i lenei vaega. O a'afiaga o lenei fa'atupulaia mo le maketi o le malosi o le lalolagi e taua tele, ma o le a manaia le va'ai pe fa'apefea ona tali atu isi atunu'u i le ta'ita'iga a Saina i lea vaega.


Taimi meli: Sep-14-2023