img_04
O Tau Kesi a Siamani Seti e Tumau Maualuluga Se'ia o'o i le 2027: Mea e Tatau Ona E Iloa

Tala Fou

O Tau Kesi a Siamani Seti e Tumau Maualuluga Se'ia o'o i le 2027: Mea e Tatau Ona E Iloa

O Siamani o se tasi o tagata sili ona tele fa'atau kesi fa'alenatura i Europa, fa'atasi ai ma le suau'u fa'amauina mo le tusa ma le kuata o le fa'aaogaina o le malosi o le atunu'u. Ae ui i lea, o loʻo feagai le atunuʻu i le taimi nei ma se faʻafitauli tau kesi, ma o tau o loʻo faʻatulagaina e tumau pea i luga seia oʻo i le 2027. I totonu o lenei blog, o le a tatou suʻesuʻeina mea o loʻo i tua atu o lenei tulaga ma lona uiga mo tagata faʻatau ma pisinisi.

pamu kesi-1344185_1280O Fa'afitauli i tua atu o le maualuga o tau o le kesi a Siamani

E tele mea na mafua ai le maualuga o tau o le kesi a Siamani. O se tasi o mafuaʻaga autu o le paleni o le tuʻuina atu ma le manaʻoga i le maketi kesi a Europa. Ua atili fa'atupuina lea tulaga ona o le fa'ama'i fa'aauau, lea ua fa'alavelaveina ai laina sapalai ma mafua ai le fa'ateleina o le mana'oga mo kesi fa'alenatura.

O le isi itu o lo'o fa'atupula'ia ai tau o le kesi o le fa'ateleina lea o le mana'omia mo le kesi fa'alenatura fa'asuava (LNG) i Asia, aemaise i Saina. O lea ua mafua ai le maualuga o tau mo le LNG i maketi o le lalolagi, lea ua siitia ai tau mo isi ituaiga o kesi masani.

Le A'afiaga ole tau maualuga ole kesi ile tagata fa'atau

E tusa ai ma se lipoti na faʻamaonia e le Kapeneta Siamani ia Aukuso 16, o loʻo faʻamoemoe le malo o Siamani e tumau pea le maualuga o tau o le kesi seʻia oʻo i le 2027, faʻamaonia ai le manaʻomia o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Na suʻesuʻeina e le Matagaluega o le Tamaoaiga a Siamani tau i luma i le faaiuga o Iuni, o loʻo faʻaalia ai o le tau o le kesi faʻalenatura i luga o maketi faʻatau oloa e mafai ona siitia i le tusa ma le 50 euros ($ 54.62) i le megawatt itula i masina a sau. O faʻamoemoega o loʻo toe foʻi i le masani, o lona uiga o le toe foʻi i tulaga aʻo leʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o le fa tausaga. O lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo ogatusa ma faʻatusatusaga a le au Siamani e teu ai kesi, lea e faʻapea o le lamatiaga o le le lava o le kesi o le a faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o le 2027.

O le maualuga o tau o le kesi e iai se aafiaga tele i tagata Siamani, aemaise lava i latou e faʻalagolago i le kesi faʻalenatura mo le faʻamafanafana ma le kuka. O le maualuga o le tau o le kesi o lona uiga o le maualuga o pili o le malosi, e mafai ona avea ma avega mo le tele o aiga, aemaise lava i latou e maualalo tupe maua.

malosi-fosi-7174464_1280Le A'afiaga o Tau Maualuga o Kesi i Pisinisi

O tau maualuga o le kesi e iai foi se aafiaga tele i pisinisi a Siamani, aemaise lava i latou o loʻo i totonu o alamanuia malosi e pei o gaosiga ma faʻatoʻaga. Ole maualuga ole tau ole malosi e mafai ona fa'aitiitia ai tupe mama ma fa'aitiitia ai le fa'atauva a pisinisi ile maketi o le lalolagi.

E oo mai i le taimi nei, ua totogi e le malo o Siamani le 22.7 piliona euros i fesoasoani tau eletise ma kesi e faamama ai le avega i tagata faatau, ae o le a le mafai ona faamatuu atu fuainumera faaiu seia oo i le faaiuga o le tausaga. Ua maua e le aufaipisinisi tetele le 6.4 piliona piliona i fesoasoani a le setete, e tusa ai ma le Matagaluega o Tupe.

Fofo mo le Taulimaina o Tau Kesi Maualuluga

O se tasi o vaifofo mo le feagai ai ma le maualuga o tau o le kesi o le teu faʻafaigaluega i fua faʻaleleia o le malosi. E mafai ona aofia ai le fa'aleleia o le insulation, fa'apipi'iina o faiga fa'avevela e sili atu ona lelei, ma le fa'aogaina o mea e fa'aogaina ai le malosi.

O le isi fofo o le teu faafaigaluegaina lea o malosiaga faafouina e pei ole malosi ole la ma le savili. E mafai ona fesoasoani lea i le fa'aitiitia o le fa'alagolago i le kesi fa'alenatura ma isi suau'u fa'ato'aga, lea e mafai ona a'afia i tau fe'avea'i.

At SFQ, matou te ofoina atu fofo fou mo le faʻaitiitia o tau o le malosi ma le faʻaleleia atili o le malosi. E mafai e la matou 'au fa'apitoa ona fesoasoani i pisinisi ma aiga e su'e ni auala e fa'afetaia'ia ai le maualuga o tau o le kesi ma fa'aitiitia a latou tulagavae kaponi i le taimi e tasi.

I le faaiuga, o le tau o le kesi a Siamani o loʻo faʻatulagaina e tumau maualuga seʻia oʻo i le 2027 ona o le tele o mea, e aofia ai le paleni o le sapalai-manaoga ma le faʻateleina o le manaʻoga mo le LNG i Asia. O lenei tulaga e iai sona aafiaga taua mo tagata faatau ma pisinisi, ae o loʻo i ai fofo o loʻo avanoa mo le faʻafetauiina o tau maualuga o le kesi, e aofia ai le faʻafaigaluegaina o le malosi o le malosi ma punaoa faʻafouina.


Taimi meli: Aukuso-22-2023