img_04
Fa'ate'aina Fa'ailoaina le Feeseesea'iga ma Fa'alavelave o le Fa'asa'olotoina o Fa'aaogāga Fa'aeletise a Pasila ma le le lava o le malosi.

Tala Fou

Fa'ate'aina Fa'ailoaina le Feeseesea'iga ma Fa'alavelave o le Fa'asa'olotoina o Fa'aaogāga Fa'aeletise a Pasila ma le le lava o le malosi.

 

Pasila, ua lauiloa i ona laufanua lauolaola ma le aganu'u olaola, talu ai nei na maua ai o ia i le malosi o se faʻafitauli faigata o le malosi. O le feso'ota'iga o le tu'ufa'atasia o ana mea fa'aeletise ma le tele o le le lava o le malosi ua fa'atupuina ai se afa atoatoa o fefinauaiga ma popolega. I totonu o lenei blog atoatoa, matou te suʻesuʻe loloto i le fatu o lenei tulaga lavelave, vaʻavaʻai mafuaʻaga, taunuuga, ma fofo talafeagai e mafai ona taʻitaʻia Pasila agai atu i se lumanaʻi malosi.

goto-6178314_1280

O le Paso Fa'atautoatasi

I se taumafaiga e faʻaonaponei ma faʻaleleia le faʻaogaina o lana eletise eletise, na amata ai e Pasila se faigamalaga o le tuʻufaʻatasia. O le fa'amoemoe o le fa'atosinaina o tupe fa'afaigaluega tuma'oti, fa'alauiloa fa'atauvaga, ma fa'aleleia atili le lelei o auaunaga. Peitaʻi, o lenei faiga ua faaleagaina e le masalosalo ma le faitio. Fai mai le au tetee e faapea o le faiga o le privatization ua taitai atu ai i le faateleina o le malosiaga i lima o nai faalapotopotoga tetele, e ono faataulagaina ai le fiafia o tagata faatau ma tagata taaalo laiti i le maketi.

Fa'asagatau ile Afa ole Malosi

I le taimi lava e tasi, o Pasila o loʻo feagai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le le lava o le paoa lea na tosoina ai itulagi i le pogisa ma faʻalavelave ai le olaga i aso uma. O le tele o mea na mafua ai lenei tulaga. O le le lava o timuga ua mafua ai ona maualalo le maualuga o le vai i faatanoa vai eletise, o se puna muamua o le malosi o le atunuu. E le gata i lea, o le tolopoina o tupe faʻafaigaluega i atinaʻe malosi fou ma le le lava o le tele o punaʻoa malosi ua faʻateleina ai le tulaga, ma tuʻu ai Pasila le faʻalagolago tele i le eletise eletise.

Aafiaga Faaleagafesootai, Tamaoaiga, ma le Siosiomaga

Ole fa'aletonu ole paoa e iai a'afiaga i vaega eseese. O fale gaosi oloa ua o'o i le fa'agesegese o gaosiga, ma o aiga ua tauivi ma le fe'avea'i fe'avea'i. O nei fa'alavelave e iai le a'afiaga o le tamaoaiga, e lamatia ai le tuputupu a'e o le tamaoaiga ma le mautu o galuega. E le gata i lea, o le si'osi'omaga o le fa'alagolago tele i le eletise eletise ua aliali mai a'o fa'ateteleina lamala ona o suiga o le tau, ma fa'ateleina ai le fa'aletonu o le fa'aogaina o le malosi o Pasila.

Va'aiga Fa'aupufai ma Fa'asea Lautele

O le fefinaua'i o lo'o fa'atatau i le tu'ufa'atasia o mea tau eletise ma le le lava o le paoa ua fa'aoso ai felafolafoaiga vevela i luma fa'apolokiki. Fai mai le au faitio, o le le lelei o le pulega a le malo ma le leai o se fuafuaga umi ua atili ai le faaletonu o le malosi. O le tetee ma le tetee ua tulai mai ina ua faaalia e tagatanuu le le fiafia i le le faatuatuaina o le eletise ma le siitia o tau. O le faapaleniina o mana'oga fa'apolokiki, mana'oga o tagata fa'atau, ma fofo malosi gafataulimaina ose ma'ale'ale ma'ale'ale mo tagata fai faiga fa'avae a Pasila.

Se Ala i Luma

A'o fa'atautaia e Pasila nei taimi faigata, ua alia'e mai ai auala e aga'i i luma. Muamua ma le sili, o le fa'avasegaina o puna'oa malosi e avea ma mea sili. O tupe fa'afaigaluega i malosiaga fa'afouina, e pei ole la ma le matagi, e mafai ona maua ai se puipuiga e fa'asaga i le le mautonu o lu'itau fa'atatau i le tau. E lē gata i lea, o le fa'atupuina o se maketi fa'atauva'a ma manino le malosi e mafai ona fa'aitiitia ai a'afiaga o pulega fa'apisinisi, fa'amautinoaina o lo'o puipuia le fiafia o tagata fa'atau.

laina eletise-1868352_1280

Fa'ai'uga

O le fefinaua'i i luga o le tu'ufa'atasia o mea tau eletise a Pasila ma le fa'alavelave fa'afuase'i o le le lava o le paoa o lo'o fa'ailoa mai ai le lavelave o faiga fa'avae ma pulega. O le fa'atautaia o lenei laufanua labyrinthine e mana'omia ai se fa'ata'ita'iga atoatoa e mafaufau i le feso'ota'iga o mea tau tamaoaiga, agafesootai, si'osi'omaga, ma faiga fa'apolokiki. A o tauivi Pasila ma nei luʻitau, o loʻo tu le atunuʻu i se fetaulaiga ala, ua sauni e talia fofo fou e mafai ona oʻo atu ai i se lumanaʻi malosi, gafatia, ma faʻatuatuaina.


Taimi meli: Aukuso-18-2023